Alla inlägg under mars 2017

Av Monicka - 4 mars 2017 15:09

Eftersom Jörgen måste ta det lugnt under sin rehabilitering så passade vi på att köpa en 4-hjuling. Det underlättar när vi ska handla...

På söndagarna är det trevligt att lyssna på musik och ta en drink vid marinan. Nu börjar Jörgen känna sig bättre så i söndags var vi och lyssnade på dessa härliga killar som kallar sig mitá i mitá.

Men härligast var att Jörgen kände sig bra och kunde vara med och njuta i solskenet. Vi har haft det riktigt varmt och skönt veckan som varit, upp till 24 grader. Det har öppnat en ny butik i köpcentret Miramar, Carrefour, som har det mesta. Vi var där i måndags och köpte strandstolar och tillbringade sedan några timmar på stranden. I tisdags var det ju fettisdagen och även Dia Andalucia. Det passade vi på att fira med semlor som jag varit och köpt i Casa Nordica som säljer skandinaviska matvaror. En promenad på ca 4 km i värmen. Nu börjar folk mer och mer att vara på stranden. Tidigare har den varit ganska öde. Eftersom det var helgdag så befann sig många spanska familjer på stranden och längs Paseon.

Förberedelser inför någon typ av match på stranden.

Häromdagen tog vi bussen till stan och bokade tid hos familjeläkaren då Jörgen behöver få medicin utskriven på recept. När han låg inne på sjukhuset i Malaga så var det på ett privat sjukhus och medicin som skrivs ut av privatläkare får man betala fullt pris för. Om man istället får den utskriven av familjeläkaren kan man få rabatt . Vi får se om det fungerar. Enligt uppgift kan man få så hög rabatt att man endast betalar 6% av priset.
Det blev sedan en heldag på stan. Vi fick i sakta mak ner till det som kallas posttorget där vi åt lunch. Vi fortsatte sedan ner till Paseon där vi hör och häpna drack vår första sangria sedan vi kom till Spanien. Knappt 50kr för en liter är ju överkomligt.

När solen började försvinna bakom de höga huskomplexen gick vi vidare för att handla. Pomeransträden som hela tiden burit frukt börjar nu blomma och det doftar gott på bakgatorna.

Sista stoppet innan vi promenerade hem gjorde vi på Bar Latino ,nedanför Castellet , där vi tog en kaffe och glass. Totalt blev det en promenad på ca 7 km!

Idag har det regnat i stort sett hela tiden. Vi har fördrivit tiden med att städa i husbilen. Vissa andra tycker det passar bra att bada bastu.

Ovido - Quiz & Flashcards