Direktlänk till inlägg 3 april 2020

Etapp 5-7 hemresan

Av Monicka - 3 april 2020 15:46

Vi sov bra på ställplatsen i Koercher, Luxemburg, trots att den låg precis vid vägen. Det var inte så mycket trafik för tillfället. Ställplatsen var väldigt väl ordnad med bord och bänkar, el, plana platser tömning/vatten och sopsortering. Det enda vi saknade var lite mer information om vad som gällde på platsen. Den enda informationen var att man bara fick stå 48 timmar. Allt var gratis förutom el som kostade 2 euro för 8 timmar.

Våren har kommit söderöver och vi har sett gullvivor, vitsippor, blåsippor med mera. Även träden har fått blad och blommor.

Gränsen till Tyskland passerades utan kontroll. En övernattning blev det i Tyskland. Denna gång bland lastbilar vid en mack. Där fanns även en öppen McDonalds drive in. Skönt att slippa tänka på matlagning. Vi gick till fots och det var inga problem enligt damen i luckan. Men de som kom i bilar bakom oss undrade lite.

Trots att damen sa att hon förstod engelska fick vi inte den meny vi beställt. Men det smakade bra ändå.

Efter en natt precis vid motorvägen och en hel del trafik startade vi tidigt för att komma till Sverige samma dag. Vid danska gränsen fick vi visa våra pass. Vi blev informerade om att vi bara fick åka igenom Danmark för att komma till Sverige,inte stanna någonstans ,sedan blev vi önskade en god tur.

Både i Tyskland och Danmark hade vi fint väder för ovanlighetens skull.

På kvällen kom vi fram till ett kyligt Limhamn. Vi betalade ställplatsavgiften vid småbåtshamnen och åkte ut för att leta efter en plats att stå på. De platser som enligt tavlan vid hamnkontoret och hemsidan var lediga fanns inte! De höll på att byggas om. Då det var lördagkväll fanns ingen på plats men vi fick hjälp av personal på närliggande restaurang att kontakta hamnkaptenen så att vi fick en plats med el. Tyvärr så var endast en gemensam dusch/toa öppen som skulle delas med de som arbetade med sina båtar.. Det kändes inte speciellt kul eller hygieniskt i dessa tider. Vi bestämde oss därför för att bara ta en övernattning mot de två som vi tänkt oss.

Jag hade bonuspoäng som räckte till en övernattning på Comfort hotell i Malmö och efter att ha ringt för att kolla att det även fanns plats för husbilen på deras parkering så begav vi oss dit på söndag eftermiddag. Det kändes riktigt lyxigt att ta in på hotell. Det var ett väldigt mysigt ställe med trevlig personal.

På måndag morgon tog vi oss vidare till Oxastampen utanför Växjö . Här blir vi ett tag innan vi åker vidare upp till campingen på Värmdö.

Ja den här resan tog slut en månad tidigare än vad vi räknat med. Vi åkte hem genom sju länder, ca 335 mil, på sex dagar. Det är inte något vi skulle gjort frivilligt. Men nu var omständigheterna så att de stängde campingar i alla länder så det fanns inte så mycket val. Det känns både bra och inte bra att vara hemma i Sverige. Vi saknar den respekt som befolkningen i Portugal visade inför de restriktioner som fanns. Där användes plasthandskar och man höll avstånd till varandra. Jag har varit i två olika butiker sedan jag kom hem, Lidl i Limhamn och Ica Kvantum i Växjö. Där fanns varken plasthandskar eller respekt att hålla avstånd. Undrar hur det kommer kännas när vi kommer upp mot Stockholm?

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Monicka - 17 maj 2020 16:04

Även här hemma på Lidingö har vi fina naturområden och promenadvägar. Vi känner att här kan vi hålla distans till folk . Liljekonvaljerna har börjat blomma. Undrar vad detta är för växt? Förutom blommor så växer här även en hel del fruktträd. ...

Av Monicka - 14 maj 2020 23:06

Ja nu är vi uppe i Stockholm några dagar på grund av olika anledningar. Vi har en del saker som inte kan vänta så även om vi helst inte vill resa så är det nödvändigt. Idag hade vi tur med vädret och jag tog en härlig morgonpromenad i Tivoliområdet...

Av Monicka - 10 maj 2020 23:55

Ja det blev en kort visit hem till Lidingö. Vi behövde åka upp för att återfå nycklarna till vår lägenhet som varit uthyrd i 8 månader. Det råkade bli just till valborgsmässoafton och det var inte läge att gå till Ica för att handla upptäckte vi. Det...

Av Monicka - 25 april 2020 15:36

Dagarna går och vi går på våra promenader i skogen. Fler och fler vårtecken visar sig och det går fort framåt. Vissa dagar har vi haft riktig sommar värme och kunnat sitta ute och sola. Grillning på bryggan och altanen har det också blivit. Nu har ...

Av Monicka - 13 april 2020 16:54

Snart har vi gått runt hela området. Vi har en sträcka kvar och någon dag ska vi ta hela sträckan. Vi bor en bit norr om kartan. Igår var vi ute vid tungan och kunde därifrån se var vi bor någonstans. Vy åt ett annat håll från ?tungan? Häromdagen...

Ovido - Quiz & Flashcards