Alla inlägg den 12 mars 2017

Av Monicka - 12 mars 2017 19:31

I onsdags var det dags för årets första dopp. Uppskattar att det var ca 18-19 grader i vattnet. Omkring 27 grader i luften.

I torsdags hade Jörgen tid hos sin familjeläkare på vårdcentralen. Vi hade bokat tid för att få recept på mediciner som läkaren på sjukhuset skrivit ut åt Jörgen. Det är ett annorlunda system när det gäller sjukvård här jämfört med Sverige. Dessutom är det olika regler i de olika provinserna i Spanien. Här i Andalusien får man betala fullt pris för medicin som skrivs ut av en privatläkare/läkare på privatsjukhus. För att få subventionerat pris måste en läkare på allmän vårdcentral eller sjukhus skriva ut medicinen. Det gick sisådär att få nytt recept. Den viktigaste medicinen kunde läkaren inte skriva ut utan att få en stämpel från ???och det kunde ta lång tid. De två andra medicinerna fick Jörgen recept på men det visade sig att en av medicinerna inte var det han skulle ha!!! Men billigt blev det, drygt 1 euro.
Jörgen ska på återbesök till sjukhuset 17/3 får se om vi kan få någon klarhet i om det går att få medicinerna subventionerade. Annars är det väl bara att spara kvitton och begära ersättning från försäkringsbolaget.
Efter besöket på vårdcentralen tog vi en promenad hemåt med ett stopp på Marlos där vi åt tapas. Billigt och gott .

Hela veckan har det varit härligt väder och nu blommar det i " trädgårdarna" på campingen.

Att det blivit varmt syns även på vår engelske grannes klädsel. Han har hela tiden fram tills nu varit klädd i långbyxor och tjock tröja

Igår hade vi bjudit hit vänner för att grilla. Det är svårt att hitta en dag som passar alla men nu hade vi lyckats. Vi hade även lyckats pricka in årets varmaste dag hittills tror jag. Då är det tur att vi har en stor markis som skuggar en del.
Idag fick jag ta en promenad längs stranden själv då Jörgen ville stanna hemma och vila. Det blåste en hel del men det var varmt och skönt. Det var många som ville njuta av det fina vädret och eftersom det är söndag så var det många av lokalbefolkningen som passade på att grilla i de speciella båtarna på stranden.

Ovido - Quiz & Flashcards