Alla inlägg den 24 mars 2017

Av Monicka - 24 mars 2017 22:36

Idag var det lite svalare, ca 15 grader, så vi passade på att göra en utflykt. Vi tog tåget till Benalmádena -Arroyos de Miel och därifrån bussen upp till det Tibetanska templet och fjärilshuset. Tyvärr glömde jag ta med kameran men fick i alla fall ihop en del bra bilder med telefonen. Utsikten var hänförandes och vi kunde trots att det inte var klart väder se till Fuengirola.

Det var en aning svårt att få en bra bild på hela templet och Jörgen blev bara en liten plutt :).

Templet består bara av ett enda rum. Två kvällar i veckan anordnas meditation.

I fjärilshuset fanns en hel del vackra fjärilar och växter . Det var inte så stort som fjärilshuset hemma i Stockholm, tror vi alla fall. Det var ju ett antal år sedan vi var där kanske dags för ett nytt besök.

Nattfjärilar som naturligt nog endast flyger på natten. Dessa hade flyttats ut av personalen på morgonen och kommer att flyga i natt. De lever endast 4-6 dagar ,då de inte äter något, jämfört med vanliga fjärilar som lever några veckor.

Puppor och kokonger som håller på att kläckas. Några har redan kläckts och håller på att öppna vingarna som måste torka innan de kan flyga iväg.

En del vackra växter vi inte sett förut.

När vi sett oss mätta på fjärilar och växter så promenerade vi till Benalmádena Pueblo och därifrån tog vi bussen ned till Arroyos de Miel.

Ovido - Quiz & Flashcards