Alla inlägg den 22 mars 2017

Av Monicka - 22 mars 2017 18:31

Ja så mycket kostar det att transportera sand från ena änden av stranden till andra i Fuengirola efter regnovädret. Ovädret orsakar varje år skador på stranden och sanden förflyttar sig så att ena änden av stranden i stort sett försvinner.

Vi har idag haft besök av Berit som är på semester i Almunécar . Vi ville alla tre njuta av det fina vädret och sitta på en uteservering vid vattnet brukar i vanliga fall vara härligt. Men hur skönt är det när lastbilarna fulla med sand dundrade förbi på stranden var och varannan minut? Ordentligt "insandad" känner man sig, men sangrian var i alla fall god.

Planering av återresan till Almunécar i väntan på tapas på vårt favoritställe Marlos.

Igår var vi på utflykt till Elviria som ligger ca 15 km från campingen på vägen mot Marbella. Vi besökte Klas , en av våra tidigare grannar på Liljeholmskajen, och hans systerson Tom. Vi besökte först Elviria Sol som är en anläggning med 18 hus med ca 10 lägenheter i varje hus. Området är uppbyggt av norrmän och det är flest norrmän som bor där.

Vi åt en god Pil Pil, vitlöksfrästa räkor i olja, på restaurang O Sole Mio i området.

Vi var sedan hemma hos Tom i hans hus "Los Aromas", i området Marbesa , där vi fick prova lite olika sorters Cava och vitt vin.

Kvällen avslutades med en sen middag, på restaurang Club 200 ,bestående av Sole Meunière . Mätta och nöjda tog vi sedan taxi hem till campingen. Taxi är inte speciellt billigt nästan 300kr gick det på. Men vi hade en väldigt trevlig eftermiddag och kväll så det var det värt.

Ovido - Quiz & Flashcards