Alla inlägg den 9 februari 2017

Av Monicka - 9 februari 2017 23:41

Jag tänker på hur många nya trevliga vänner vi fått under resans gång. Helt underbara människor som vi träffat både i Portugal och Spanien. Människor som vi aldrig träffat om vi inte gjort denna resa med husbilen.  Jag vet inte hur jag ska beskriva känslan när ex.vis Eva,Lasse, Pia och Raoul  som vi känt så kort tid ringer och erbjuder sig att hjälpa till med att köra husbilen hem till Sverige! Sedan har vi Eva och Kalevi som skjutsat oss till vårdcentralen och kommit för att hålla mig sällskap. Rita som bjudit på middag, sällskap och övernattning. Bea och Thomas som bjudit på lunch och sällskap. Ni är många flera . Tack för att ni finns!!!

Av Monicka - 9 februari 2017 20:08

Efter flertalet undersökningar under lördagen framkom att Jörgen har proppar i lungorna och att hjärtat var förstorat. Efter det framkom att han även har förmaksflimmer och hjärtsvikt samt att läget var väldigt allvarligt. Jörgen lades in på intensivvårdsavdelningen där han serverades mat som han var väldigt skeptisk till, i alla fall denna rätt .

I måndags fick Jörgen reda på att han även har två proppar i vänster vad troligtvis har han haft proppar i benet som lösts upp och orsakat propparna i lungorna. Han har nu fått träffa en blodspecialist som ska följa honom och som satt in en ny behandling. Specialisten har goda förhoppningar att behandlingen lyckas och att Jörgen t o m så småningom ska kunna köra husbilen hem till Sverige.
Efter att ha varit sängliggandes sedan i lördags fick Jörgen äntligen stiga upp och sitta i en fåtölj, skönt tyckte han. Men efter nio timmar tyckte han att han ville lägga sig. Ingen hade funderat på om han skulle vilja komma i säng.

Idag har Jörgen äntligen fått lämna intensivvårdsavdelningen. Han har flyttats till en stor sal där även jag är välkommen att bo. Det ska bli skönt för Jörgen att få lugn och ro. På intensiven så har det varit ett himla liv på personalen så han har haft svårt att koppla av och sova.

Det ska bli skönt även för mig att kunna sova över ibland hos Jörgen. Det tar sammanlagt 3-4 timmar att åka från campingen i Fuengirola till sjukhuset i Malaga t o r. Nu kan Jörgen vara uppe lite och ta sig en titt ut genom fönstret och se flygplanen som lyfter och landar på Malaga AirPort. Vi vet ännu inget om hur länge han måste stanna på sjukhuset men vi kommer i alla fall stanna så länge som möjligt i Fuengirola innan vi så sakta tar oss hemåt.

Jag är väldigt tacksam för all stöttning vi fått av vänner , nära och kära.

Ett speciellt tack till de som befinner sig här i Fuengirola.

Ovido - Quiz & Flashcards