Direktlänk till inlägg 29 mars 2018

Påsk i Malaga

Av Monicka - 29 mars 2018 20:44

Påsken i Andalusien är väldigt speciell med mycket firande och många processioner. Vi hade hört talas om att på Skärtorsdagen skulle den absolut populäraste processionen gå i Malaga. Tidigt på morgonen gjorde vi oss redo för att ta bussen in till Malaga. Eftersom ingen kunnat svara oss om vilken tidtabell som gällde gick vi tillbusshållplatsen extra tidigt för att komma med antingen ?vardags? eller ?helgdagsbussen?. Vid busshållplatsen arbetades på fältet med att skörda kronärtskockor.

Efter att ha väntat en halvtimme på bussen så kom vi äntligen iväg. Men inte så långt...
När vi åkt 10-15 minuter så la bussen av. Busschauffören fick inte igång den igen och meddelade att det skulle komma en ersättningsbuss om en halvtimme. När nästan tre halvtimmar gått så kom bussen som åkt vilse :).
Men till slut kom vi fram till Malaga. Efter att ha inhämtat information på turistbyrån skyndade vi oss iväg för att åtminstone se lite av processionen. Vi fick trängas med en massa folk som tålmodigt stod och väntade.

Polisbevakningen var hög och när vi stod där så kom tanken att man egentligen inte skulle befinna sig i så stora folksamlingar.


Det finns en mycket speciell procession i Malaga på skärtorsdagen: den som kallas för ?Congregación de Mena?. Under denna magiska procession, där bärarna tillhör den spanska legionen, håller de i Krucifixet medan de sjunger tillsammans. Det är en procession som drar samman tusentals människor, som kan vänta stående i flera timmar för att beundra och uppleva denna mycket speciella händelsen. Det är alltså den vi väntar på.

Spanska legionen är känd för sina uniformer som knappt har ändrats sedan grundandet 1920. Dessutom är de också kända för att marschera med 160-180 steg per minut, i jämförelse med andra spanska enheter som i marscherar i 90-110 steg per minut vid parader.
Att de gick snabbt märktes. Det såg snarare ut som de flöt fram eller åkte på ett rullband.

Annorlunda takmålning i kyrkan som var målet för processionen.

Efter att ha sett processionen så tog vi en promenad till Picassoparken som ligger på vägen till busstationen. Längs vägen såg vi detta hus med annorlunda fasad.

Vi hade en skön dag och när vi kommit undan trängseln fanns det plats att sitta och ta igen sig lite.

En blivande fotomodell?

De här träden med blommor växte det mycket av i Fuengirola. Det är mycket vackra blomklasar som hänger ned. Jag har inte kommit på vad det är för träd .

Picassoparken

Det fanns en del häftiga träd i parken. Kolla vilka rötter!

Det här ville jag inte gå så nära och absolut inte luta mig emot.

Vassa taggar!!!

När vi kom till busstationen passade det så bra att vi precis hann med en buss och trots att chauffören inte var den bästa så kom vi hem utan problem.

Ja i år fick vi i alla fall vara med på en liten del av en påskprocession. Förra året blev det ju ingenting då jag bröt foten precis innan påsk. Förhoppningsvis hinner vi med en procession till imorgon om vädret tillåter och bussen till Vélez-Malaga går.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monicka - 17 maj 2020 16:04

Även här hemma på Lidingö har vi fina naturområden och promenadvägar. Vi känner att här kan vi hålla distans till folk . Liljekonvaljerna har börjat blomma. Undrar vad detta är för växt? Förutom blommor så växer här även en hel del fruktträd. ...

Av Monicka - 14 maj 2020 23:06

Ja nu är vi uppe i Stockholm några dagar på grund av olika anledningar. Vi har en del saker som inte kan vänta så även om vi helst inte vill resa så är det nödvändigt. Idag hade vi tur med vädret och jag tog en härlig morgonpromenad i Tivoliområdet...

Av Monicka - 10 maj 2020 23:55

Ja det blev en kort visit hem till Lidingö. Vi behövde åka upp för att återfå nycklarna till vår lägenhet som varit uthyrd i 8 månader. Det råkade bli just till valborgsmässoafton och det var inte läge att gå till Ica för att handla upptäckte vi. Det...

Av Monicka - 25 april 2020 15:36

Dagarna går och vi går på våra promenader i skogen. Fler och fler vårtecken visar sig och det går fort framåt. Vissa dagar har vi haft riktig sommar värme och kunnat sitta ute och sola. Grillning på bryggan och altanen har det också blivit. Nu har ...

Av Monicka - 13 april 2020 16:54

Snart har vi gått runt hela området. Vi har en sträcka kvar och någon dag ska vi ta hela sträckan. Vi bor en bit norr om kartan. Igår var vi ute vid tungan och kunde därifrån se var vi bor någonstans. Vy åt ett annat håll från ?tungan? Häromdagen...

Ovido - Quiz & Flashcards