Alla inlägg den 7 mars 2018

Av Monicka - 7 mars 2018 19:35

Efter nästan tre månader i Sverige lämnar vi kylan och snön för ett varmare klimat.

Husbilen har stått på långtidsparkering Umbrella vid Alicante flygplats under tiden vi varit i Sverige. Det kostade oss 138 Euro för hela perioden och vi blev skjutsade till och från flygplatsen. Husbilen startade vid första försöket till Jörgens stora lättnad. Han har varit lite orolig för att den inte skulle starta. Bodelsbatterierna var fulladdade så solcellen har gjort sitt jobb.

Efter att ha packat upp vår packning och stuvat i bilen så startade vi med att köra mot Alicante.
Vi hade tänkt fylla våra svenska gasolflaskor på ett ställe vi fått tips om. Men vi hittade inte dit så vi fortsatte till camping Marjal Guardamar där vi bokat en plats för en vecka.
Eftersom vi inte hade så mycket gasol och inte fått någon kyla i kylskåpet så kunde vi inte handla hem så mycket färskvaror. Det blev istället ett besök på restaurangen på campingen. Men innan dess åt vi en lättare förrätt i husbilen.
Vi har nu fått låna en spansk gasolflaska , på campingen, mot en deposition på 30 euro så vi slipper betala så mycket för el som är dyrt i Spanien.

Idag har vi haft besök av våra vänner Mette och Ken som bor i Quesada . Efter att ha varit på en kortare biltur till La marina och campingen där så åkte vi och handlade på närliggande Mercadona. Efter det grillade vi och åt lunch ute utanför husbilen. Det har varit en härlig dag med ca 20 grader men blåsigt så det kändes skönast att sitta i solen.
På eftermiddagen tog vi en promenad i omgivningarna. Vi hittade två ställplatser och en minicamping som i stort sett var fullsatta allihop. De ligger bra till för en övernattning eller två med närhet till affärer och enklare restauranger. Vi har ännu inte sett så mycket blommande växter men en del finns det i alla fall.

Ovido - Quiz & Flashcards