Alla inlägg den 19 maj 2019

Av Monicka - 19 maj 2019 19:34

Vi blev väldigt trevligt mottagna i receptionen på campingen som också var väldigt trevlig.

I receptionen fick vi tips om Le Blockhaus d?Eperlecques ,en bunker som byggdes under andra världskriget. Då vi missat utställningen i Dieppe tänkte vi att det kunde vara intressant att se Le Blockhaus då receptionisten sa att den var mycket sevärd. Vi bestämde oss därför att stanna en dag extra vilket vi inte ångrade. Det tog oss ca 1 1/2 timme att gå runt bunkern. Det började med att vi fick gå ombord på en av tågvagnarna ,som forslade fångar under kriget, och lyssna på en inspelning. Underlaget till inspelningen var en berättelse från en av de krigsfångar som åkt med ett av tågen. Det var väldigt gripande. Sedan fortsatte vi till olika stationer med ljudinspelningar som berättade om hur bunkern byggdes upp.

Det är omöjligt att återberätta den känsla och upplevelse vi hade. Tänk om fler kunde besöka dessa ställen för att få en förståelse för det som hänt.

Inne i bunkern

Utanför bunkern fanns flera föremål kvar sedan kriget.

En uppskjutningsramp för W1.

Anläggningen var gigantisk men skulle egentligen enligt planen blivit tre gånger så stor. Men under uppbyggnadsskedet så blev den bombad och byggdes inte klart även om den fortsattes att användas.

Dagen efter lämnade vi Frankrike för denna gång för att fortsätta till Nederländerna.

Ovido - Quiz & Flashcards