Alla inlägg den 17 maj 2019

Av Monicka - 17 maj 2019 18:22

Middag på hotellrummet första kvällen i Dieppe.

Vi trodde att Dieppe skulle vara en ganska tråkig stad att fördriva tiden i. Men där hade vi fel. Efter en natt på hotell Le Clos Robinson tog vi våra ryggsäckar och promenerade in till stan. Vi skulle ringa verkstaden på eftermiddagen för att höra när vi kunde hämta bilen.
Vi hamnade på en liten grönsaks och fiskmarknad. Där sålde man levande skaldjur bl a av de sorter jag åt tidigare i Honfleur.

Stan har fina stora gågator med massor av butiker och restauranger. Här tog vi en öl första dagen och åt Croque Madame dagen efter (för det blev två dagars väntan på bilen)

Canadian square med minnesmärke för att hedra krigsoffer. I närheten av kanadensiska parken/torget finns Memorial Dieppe med jubileumsutställning om 19 augusti 1942 då 1197 soldater främst kanadensiska miste livet vid en raid längs Dieppes stränder. Tyvärr var utställningen endast öppen på eftermiddagen så vi missade den.

En mycket stor kyrka med mycket stort restaureringsbehov som påbörjats. L?egliseSaint-Jacques .

Slottsmuseet ligger högt ovan Canadian square och dit promenerade vi. Lagom tills vi kom upp stängdes portarna så det blev inget besök inne i museet.

Men en vacker utsikt över strandpromenaden och staden var det.

Branta klippor i Normandie

Kanadensiska flaggan syntes lite här och var.

En stor hamn med många restauranger längs kajerna. Det blev musslor även i Dieppe men det är nog sista gången för denna resa.

Vi fick hjälp av en servitris ,på restaurangen vi åt , att ringa till verkstaden för att kolla om bilen var klar. Vi fick då reda på att det saknades en del så vi skulle inte få hämta bilen förrän dagen därpå. Det blev en övernattning till i Dieppe och vi valde då ett hotell mitt inne i stan . Från hotellrummet hade vi inte någon speciell utsikt men dessa två måsar hade det mysigt. Förspel...efter ett långt tag fick de till det

Även gamla hus har sin charm.

Det blev trots allt två fina dagar och vi hade ju inte hamnat här om inte vi fått problem med bilen. Onsdag eftermiddag kunde vi hämta bilen och köra vidare. Vi hamnade nu på detta fina ställe Château du Gandspette.

Ovido - Quiz & Flashcards