Alla inlägg den 2 maj 2017

Av Monicka - 2 maj 2017 22:38

Ja nu har vi lämnat Spanien efter drygt 4 månader. Vi har många positiva upplevelser från den tiden även om vi haft en del tråkigheter som sjukdom och olycksfall. Men sånt kan ju hända när som helst. Säkert är att vi kommer återvända om inget oförutsett händer, troligtvis nästa vår. Första etappen till Frankrike var bara på 18 mil. Vid gränsen till Frankrike finns på båda sidor shoppingmöjligheter. På spanska sidan finns gott om parkeringar och en massa outlets. Trots att det var söndag, eller kanske tack vare, så var det väldigt mycket folk i rörelse. På franska sidan var det inte alls gott om parkeringar och gatan genom stan var väldigt trång med mycket trafik.

[Bild]

[Bild]

Kön in till stan och kanske till spanska sidan med alla outlets var flera kilometer lång.

[Bild]

Vi undrade ett bra tag om vi skulle behöva åka så högt upp mellan snöklädda bergen eftersom det var en del stigning och vi valt att inte åka motorväg.

[Bild]

Men vi slapp det... Vi har sett att det längs vägen växer träd/buskar med orange frukter på som vi inte känt igen. Vi hittade dem i en butik och det är något vi inte smakat förr. De är både söta och syrliga samtidigt.

[Bild]

Vi anlände till Sainte Marie La Plage ,tidigt på eftermiddagen ,på valborgsmässoafton . Vi tog in på en camping alldeles vid stranden som är hur lång som helst. Tyvärr inte sol och badväder då det blåste alldeles för mycket. Stan är väldigt liten och är nog mest en badort. På måndagen 1 maj så firades kronärtskockan. Vi har sett många fält med kronärtskockor längs vägen.

[Bild]

Det var underhållning längs strandpromenaden och försäljning av diverse produkter.

[Bild]

[Bild]

Naturligtvis måste vi köpa lite av de lokala produkterna.

[Bild]

Lunch måste ju också intas. Det märks att vi är i Frankrike. Det är dyrare än Spanien även om vi fortfarande kan äta mycket billigare än hemma i Sverige. En trerätters kostade för oss 15 euro.

[Bild]

[Bild]

[Bild]

Till middag åtnjöt vi en del av de lokala produkter vi köpte. Bland annat den dyraste ost vi någonsin köpt.

[Bild]

[Bild]

Efter två nätter i Sainte Marie la Plage fortsatte vi idag vidare norröver. Vi kom iväg väldigt sent, 11:30, vi måste försöka ta oss i kragen och vakna lite tidigare. Annars lär vi inte hinna hem till Sverige på denna sidan sommaren.
De snötäckta bergen från ett annat håll.

[Bild]

Idag har vi haft blandat väder men för det mesta uppehåll. Men lite regn längs vägen och en skur när vi kom fram till campingen.

[Bild]

Rhone

[Bild]

Idag har vi valt ut en camping från en ställplatskatalog, bordatlas. Det är en liten men väldigt mysig camping längs Rhone och i vindistriktet. Alldeles utanför campingen finns en vingård med försäljning. Byn heter Saint-Martin-d'Ardèche och bara 200 meter bort finns restauranger, matbutik och bagerier (boulangerie). Hit skulle vi kunna tänka oss att komma tillbaka för att kunna vandra längs Rhone och vingårdarna .

[Bild]

[Bild]

[Bild]

[Bild]

En kvällspromenad i trånga gränder.

[Bild]

Ovido - Quiz & Flashcards