Alla inlägg den 21 mars 2020

Av Monicka - 21 mars 2020 14:15

Här i Portugal har vi fått vissa restriktioner på grund av Coronaviruset Covid-19 och nationellt nödläge har utlysts. Men restriktionerna är inte riktigt lika hårda som i Spanien. Vi får gå till affären tillsammans och även vara ute och promenera för hälsans skull. Vi uppmanas att hålla oss hemma så mycket som möjligt. Vi har idag bra väder med sol och njuter utanför husbilen på campingen. Vi får se hur länge vi får stanna. Spanska regeringen och hälsoministeriet har beslutat att stänga campingar och hotell i Spanien och de ska vara utrymda senast 26/3. Men undantag finns bland annat för lägenhetshotell med långtidsboende. Enligt vänner till oss som bor kvar på camping i Torre del mar ska även de få stanna. Det låter positivt och vi hoppas det inte kommer gå så långt att de stänger campingar här i Portugal. Vi har haft en regnig dag igår så då blev det inomhusaktivitet i form av brödbakning. Hade lite för hög värme på men det smakade bra ändå.

Vår välsorterade matbutik ( förutom kött och fisk). Ingen kö dit så vi behöver inte riskera smitta. Endast fyra kunder i taget får vistas i butiken.

Ingen kö till slaktaren heller. Kyldisken är full av diverse kött och fågel numera. Häromdagen var det lite skralt men det verkar ha varit tillfälligt.

I torsdags innan regnet kom tog vi en långpromenad först ner mot stranden.

Sedan gick vi upp till ett område som gränsar till campingen. Här har det byggts nytt men det verkar ha avstannat. En del hus ser obebodda ut men när man ser efter noga så verkar det som folk i alla fall flyttat in.

Det här med plattsättning och trottoarer är portugiserna inte så bra på.

Det finns ju trevligare områden än det nybyggda. Det här huset har olika citat på kakel runt hela huset i stort sett.

Idag startade vi dagen med Melodikrysset till frukost. Vi ligger ju en timme efter er i Sverige så det gäller att tänka till. Kl.9.00 måste radion igång.

Ovido - Quiz & Flashcards