Direktlänk till inlägg 26 februari 2020

Från Andalusien till Algarve

Av Monicka - 26 februari 2020 19:41

Rapport från El Rengo, hästgården. Det blev inte många timmars sömn de nätterna vi var där. Första natten var väl ok men andra natten var det festande i alla hus runt omkring. Vi fick höra av andra campare att ett av husen hyrdes ut just bara för fester av olika slag. Ska man övernatta där ska man inte stå där vi stod, precis intill vägen. Annars en ganska ok plats för övernattning. Dagtid hann vi träffa våra vänner, Rita, Sussi och Klas över en trevlig lunch. På vägen till stan så pågick aktiviteter på vattnet.

Från Fuengirola fortsatte vi till Jerez de la Frontera där vi stod på en ställplats en bit utanför stan. Vi fick ett väldigt trevligt bemötande av Pablo som bjöd på sherry.

Pablo har ett stort intresse för att bygga med Lego sedan han var liten. På disken i receptionen har han en modell av sin egen husbil.

Innan vi tog bussen till stan så var det dags att tömma lite tankar.

Väl nere i stan började vi med en törstsläckare och för att kolla på kartan var vi befann oss så att vi skulle hitta tillbaka till bussen.

Det visade sig att stan var väldigt promenadvänlig med lite trafik. Doften från pomeransträden var intensiv var vi än gick. Som i nästan alla städer finns det ett gammalt fort/borg Alcazar.

Här har man sparat den gamla inredningen som är ca 150 år.

Jerez de la Frontera ligger inte långt ifrån Sevilla. Det märks när vi promenerar igenom de gamla kvarteren. Flamencobarer avlöser varandra och musik/sång strömmar ut från de små lokalerna. Rökförbudet gäller inte här.

Efter en tyst övernattning så fortsatte vi vidare till Portugal. Bron mellan Spanien och Portugal håller på att renoveras. På Portugalsidan syns några fricampare längs floden.

Första kvällen i Cabanas-Conceição visade sig från sin bästa sida med fin solnedgång och ljumma vindar. Kvällen avslutades på vårt lilla favoritställe. Enkelt men trevligt.

Våren har kommit och bron som tidigare varit livsfarlig att gå över( varit förbjuden att använda) är nu ersatt med en ny.

Man kan lätt se varifrån det är vanligast att det blåser här.

En dagens rätt för 4,90 ? är inte helt fel. Det smakade bra och var absolut mer prisvärt än middagen vi åt i Jerez de la Frontera.

Roligt att träffa både nya och gamla vänner på campingen.

 
 
Amisa

Amisa

26 februari 2020 22:44

Vad härligt det ser ut! Nästan som sommar, men antar att vattnet är för kallt för ett bad?

Det är verkligen jättefint både i Andalucien och i Algarve. Jag var där senast för fem år sedan men känner att jag längtar dit väldigt mycket nu när jag ser dina fina bilder.

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

Monicka

26 februari 2020 23:05

Det var 18 grader i vattnet i Torre del Mar för några veckor sedan. Men har inte känt på vattnet här ännu. Men antar att det inte är så varmt att jag skulle vilja bada.

 
Ingen bild

Sussi

29 februari 2020 18:15

Så kul att se vart ni kommit hittills och alltid så underbara bilder till!!
Ha det fortsatt bra och sköt om er.
Ps.
Första paret ulltofflor är i stort sett klara. Ska tovas i tvättmaskinen....
Kramar!!
Sussi❤

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monicka - 17 maj 2020 16:04

Även här hemma på Lidingö har vi fina naturområden och promenadvägar. Vi känner att här kan vi hålla distans till folk . Liljekonvaljerna har börjat blomma. Undrar vad detta är för växt? Förutom blommor så växer här även en hel del fruktträd. ...

Av Monicka - 14 maj 2020 23:06

Ja nu är vi uppe i Stockholm några dagar på grund av olika anledningar. Vi har en del saker som inte kan vänta så även om vi helst inte vill resa så är det nödvändigt. Idag hade vi tur med vädret och jag tog en härlig morgonpromenad i Tivoliområdet...

Av Monicka - 10 maj 2020 23:55

Ja det blev en kort visit hem till Lidingö. Vi behövde åka upp för att återfå nycklarna till vår lägenhet som varit uthyrd i 8 månader. Det råkade bli just till valborgsmässoafton och det var inte läge att gå till Ica för att handla upptäckte vi. Det...

Av Monicka - 25 april 2020 15:36

Dagarna går och vi går på våra promenader i skogen. Fler och fler vårtecken visar sig och det går fort framåt. Vissa dagar har vi haft riktig sommar värme och kunnat sitta ute och sola. Grillning på bryggan och altanen har det också blivit. Nu har ...

Av Monicka - 13 april 2020 16:54

Snart har vi gått runt hela området. Vi har en sträcka kvar och någon dag ska vi ta hela sträckan. Vi bor en bit norr om kartan. Igår var vi ute vid tungan och kunde därifrån se var vi bor någonstans. Vy åt ett annat håll från ?tungan? Häromdagen...

Ovido - Quiz & Flashcards