Alla inlägg den 23 april 2019

Av Monicka - 23 april 2019 21:24

I söndags tog vi det lugnt och vädret var tillräckligt fint för en stund på stranden.

Någon hade lämnat dessa figurer på stranden.

Lite väl blåsigt så något dopp blev det inte.

Bilder ovan är från en påskceremoni i Vila Cha och på campingen. Utanför husen hade man strött blommor på marken för att prästen skulle komma och välsigna dem. I måndags  tog vi metron till Porto. Vi är glada att vi var här redan för drygt 18 år sedan. Det har blivit väldigt turistiskt och kommersialiserat. Men de vackra byggnaderna finns kvar. Här Porto City Hall.

Järnvägsstationen Sao Bento med de omtalade kakeldekorerna.

Olika typer av konstverk. Väggmålningar i trappa, tvålvägg, kaninhörna och knappvespa.

Portvinshusen med vinkällare , provsmakning och guidad visning som i stort sett inte kostade någonting när vi var här förra gången har blivit en guldgruva för ägarna. Nu kostade det 5 euro på de mindre kända vinhusen. Men de flesta hade priser på 15 euro och uppåt. Men är man i Porto vill man ju i alla fall smaka på några sorter. Vi satte oss på en enkel servering som erbjöd provning av fem sorter för fem euro. En liten kort föreläsning fick vi också.

Utsikt från Vila Nova De Gaia mot Porto. Numera kantas kajen med restauranger och en massa krimskramsbutiker. Det gäller på båda sidor av floden Douro.

Idag åkte vi vidare norrut i regnväder blandat med lite sol. Målet för dagen var Santiago de Compostela.

Strax utanför Vigo tog vi en liten rast. I bukten låg en massa flottar av något slag. Vi har inte fått klart för oss vad det är för något.

Vi har verkligen haft tur med vädret. Alla dagar vi gjort utflykter har vi klarat oss även om prognosen inte sett speciellt lovande ut. När vi kom fram till Santiago de Compostela hade regnet upphört och vi tog en promenad ned till stan för att se på den vackra, ståtliga katedralen. Eftersom vi fuskat och inte gått hela Camino de Santiago så tog vi inte den allra lättaste vägen .

Lite bilder på katedralen och området runt omkring.

Ja nu har vi lämnat Portugal och blir några dagar i Spanien. Det känns bra att kunna sätta sig och ta ett glas vin och en tapas eller pintxos.

Ovido - Quiz & Flashcards