Direktlänk till inlägg 5 september 2019

Nederländerna-Tyskland-Frankrike

Av Monicka - 5 september 2019 19:47

I tisdags åkte vi en sväng till Winterswijk i Nederländerna för att handla lite på Obelink. Förutom solskyddet till markisen blev det lite andra småsaker och en wienerschnitzel till lunch. Efter lunch blev det några timmars körning till Ahrweiler. Vi hade sett ut en camping som skulle ligga i stort sett mitt i stan. Den var naturligtvis fullbelagd men vi lyckades hitta en ställplats/parkering ganska nära gamla stan.

I gamla stan (Altstadt) fanns en hel del vackra byggnader både gamla restaurerade och nyare hus. Många väldigt vackra fasader.

Efter en god middag på stan promenerade vi en annan väg hem och stötte på denna staty.

Efter en lugn natt fortsatte vi mot Moseldalen längs småvägar. En del bättre och en del väldigt dåliga. Men vägen kantandes av vackra vyer och små byar.

Till Jörgens glädje passerade vi Nürburgring och körning för allmänheten pågick. Tyvärr eller kanske tack och lov fick vi inte köra med husbilen.

Naturligtvis måste man dekorera garageportarna på lämpligt sätt när man bor i närheten.

Vi kom fram tidigt till Ernst i Moseldalen och fick plats på en ställplats väldigt centralt. Det ligger två stycken precis bredvid varandra. Vi hade vädergudarna med oss denna gång och solen värmde skönt.

I Ernst fanns inte mycket att göra dagtid. Det går buss längs Mosel och enligt svenska grannar på ställplatsen går de var 20:e minut. Så vill man ta en tur till någon annan by går det ju. Vi tog bara en promenad genom byn och här var husen av annan typ än i Ahrweiler men en hel del fina hus.

Kyrkan i byn

Ställplatsen ligger precis vid vinodlingarna.

Inte långt ifrån rinner Mosel.

Kvällen i Ernst tillbringade vi tillsammans med ett gäng tyskar på en Weingut. Där smakade vi på en hel del goda viner och hade en trevlig kväll.

Idag fortsatte färden mot Frankrike. Ovanför Cochem lyckades vi hitta en p-plats där vi kunde stanna till och ta några bilder över Ernst o Cochem. Tyvärr var det lite disigt.

Vi åkte betalfria motorvägar idag för att komma in en bit i Frankrike. Här lyckades vi återigen hitta en bra ställplats ,i Pont á Mousson ,nära stan. Vi betalar 10? för en natt. Då ingår el, vatten, tömning, toa och dusch. Vi har en vacker utsikt från husbilen.

Vi hann med en promenad in till stan på eftermiddagen. Längs strandpromenaden har de satt upp ett insektshotell.

Från bron över Mosel, in mot stan ,ser man ställplatsen och marinan.

Själva stan hade inte mycket att visa. Det var en ganska grå stad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monicka - 17 maj 2020 16:04

Även här hemma på Lidingö har vi fina naturområden och promenadvägar. Vi känner att här kan vi hålla distans till folk . Liljekonvaljerna har börjat blomma. Undrar vad detta är för växt? Förutom blommor så växer här även en hel del fruktträd. ...

Av Monicka - 14 maj 2020 23:06

Ja nu är vi uppe i Stockholm några dagar på grund av olika anledningar. Vi har en del saker som inte kan vänta så även om vi helst inte vill resa så är det nödvändigt. Idag hade vi tur med vädret och jag tog en härlig morgonpromenad i Tivoliområdet...

Av Monicka - 10 maj 2020 23:55

Ja det blev en kort visit hem till Lidingö. Vi behövde åka upp för att återfå nycklarna till vår lägenhet som varit uthyrd i 8 månader. Det råkade bli just till valborgsmässoafton och det var inte läge att gå till Ica för att handla upptäckte vi. Det...

Av Monicka - 25 april 2020 15:36

Dagarna går och vi går på våra promenader i skogen. Fler och fler vårtecken visar sig och det går fort framåt. Vissa dagar har vi haft riktig sommar värme och kunnat sitta ute och sola. Grillning på bryggan och altanen har det också blivit. Nu har ...

Av Monicka - 13 april 2020 16:54

Snart har vi gått runt hela området. Vi har en sträcka kvar och någon dag ska vi ta hela sträckan. Vi bor en bit norr om kartan. Igår var vi ute vid tungan och kunde därifrån se var vi bor någonstans. Vy åt ett annat håll från ?tungan? Häromdagen...

Ovido - Quiz & Flashcards