Alla inlägg under november 2016

Av Monicka - 7 november 2016 21:18

Motion

Eukalyptusträd

Mer vatten

Av Monicka - 7 november 2016 21:14

Skönt att stå under tak när det kommer ett skyfall....

Av Monicka - 7 november 2016 21:10

I förra inlägget så laddades inte alla bilder upp

Av Monicka - 7 november 2016 20:40

Som rubriken lyder vi spelar inte golf men på Algarvekusten finns många golfbanor och en av den Benamor Golf ligger bara någon kilometer från campingen. För att variera vår promenad gick vi dit en dag i veckan. Vyerna är helt underbara och bilderna gör inte dem rättvisa.

Längs våra promenadvägar är det inte bara vackra hus och blommande träd. Många ofärdiga byggnadskomplex finns runt om i området. Det finns även färdigställda hus där ingen flyttat in.

När det regnar en heldag är det skönt att ha förtältet att sitta i det blir ju lite större yta att vara på. Nu har jag fått upp gardiner också så nu får tältet stå på sin plats tills vi bestämmer att flytta på oss.

[Bild]

[Bild]

Idag har vi hyrt bil tillsammans med ett par vi lärt känna på campingen. Vi åkte till Monchiques för att se de varma källor som Ulla läst om. Vi letade och letade, gick flera kilometer i skogen, men hittade aldrig några källor. Det fanns däremot en hel del SPA-anläggningar och hotell i området. Vi fick i alla fall en naturupplevelse och motion.

[Bild]

[Bild]

Eukalyptusträd

[Bild]

Vatten hittade vi även om det inte var någon varm källa

[Bild]

[Bild]

[Bild]

Av Monicka - 1 november 2016 20:40

Idag tillbringade vi några timmar på stranden i Cabanas. Vattnet är fortfarande tillräckligt varmt för att bada i så vi tog några dopp. Vågorna går väldigt högt och är kraftiga så man får vara försiktig och det går inte att simma. Det var ganska folktomt på stranden så det fanns gott om plats. Nu när det är lågsäsong finns ingen service på stranden så det gäller att ha egen matsäck med.

Vi tog en annan väg till stranden idag och passerade en hel del fina villor som var väldigt välskötta. Man ser annars ofta stora komplex av byggnader som är obebodda och även inte färdigställda. Det är en lite konstig mentalitet här har vi förstått. Istället för att sänka priset så låter man bostäder stå tomma och förfalla. Tror inte det är läge att köpa något här, det verkar vara svårt att sälja när man vill bli av med sin lägenhet. Det är nog bättre att hyra något. Vi träffade häromdagen ett svenskt par som gjort sig av med all fast egendom i Sverige och som tagit sig hit med husbil. De har bestämt sig för att bosätta sig här ett år framåt minst och har hittat en lägenhet som de fått hyreskontrakt på i ett år.

Ovido - Quiz & Flashcards