Direktlänk till inlägg 26 maj 2019

En vecka i Nederländerna

Av Monicka - 26 maj 2019 20:00

Ja det blev inte mer eftersom vi blivit lite försenade i och med verkstadsbesöket i Dieppe. Färden från Frankrike till Nederländerna gick genom Belgien utan stopp. Vi valde att åka över öarna längs kusten. Havet visade sig inte från sin bästa sida och det var inte så skönt väder så det blev inget stopp som vi tänkt oss. Men det är en vacker väg så kanske en annan gång.

Första övernattningen i NL gjorde vi i Renesse som är en typisk badort med fina stränder och många restauranger. Eftersom det inte var något badväder precis så fortsatte vi till Delft som vi fått tips om. Havet hade nu lugnat ner sig betydligt men det var fortfarande inte riktigt varmt.

Väl framme på campingen så visade sig solen och det blev en varm dag. Efter en lugn och solig dag på campingen bestämde vi oss för att ta en promenad till stan.

Vi hann med att prova både god öl och goda ostar.

Dagen efter hade det blivit lite kyligare igen så det blev en heldag på stan. Delft visade sig vara en väldigt trevlig stad med många sevärdheter.
Oostpoort

Stadshuset och marknaden

Nya kyrkan

På väg hem till campingen hörde vi musik. Det kom från Café Phoenix där det var jamsession. Vi kunde inte låta bli att stanna och lyssna på musiken. Vilken härlig stämning!

Från Delft är det inte långt till Haag. Vi köpte dagsbiljett på spårvagnen och åkte dit. Det var KALLT ca 12 grader. Tur vi tagit både jacka och tröja med. Vi började med ett besök på muséet Mauritshuis som hade en utställning med målningar av Rembrandt. Det är en helt fantastisk byggnad med vackra salar.

Några av de konstverk vi såg.

Flicka med pärlörhänge av Vermeer som var en känd konstnär från Delft. I Delft finns Vermeer centrum där man få en inblick i Vermeers liv och historien bakom hans konstverk.

Delft på 1600-talet.

Tyvärr så var det ju inte så bra väder så det var inte så kul att gå runt i stan men lite hann vi se i alla fall. Lite dimmiga bilder...

Det moderna nya stadshuset i Haag. Där finns all möjlig service såsom ex.viss pass och id-kortsansökan, biståndshjälp, migrationsfrågor mm. Lite liknande våra servicekontor i Sverige men i en enormt mycket större lokal. För de av mina fd kollegor som läser kan jag berätta att det fanns serviceguider där , 1:or eller vad vi valt att kalla dem. De som delar ut nummerlapp beroende på ärendeslag de vill ha hjälp med.

Lunch intog vi på indonesisk restaurang. Vi åt en Rijstafel som jag tycker var alldeles för dyr i förhållande till vad vi fick. Men mätta och belåtna blev vi ändå och efter det tog vi spårvagnen till Scheveningen Nord där stranden ligger.

Reklamfotografering?

Har vi ätit för mycket ?

Vid stranden fanns ett shoppingcenter med diverse nöjen bl a ett Casino. Men vi avstod från det nöjet. Inte heller blev det en tur in i spegelhallen.

Så blev det då dags att lämna Delft efter tre dagar. MEN då ville inte bilen starta!! Vi fick hjälp på campingen att få igång bilen sedan körde vi direkt till en verkstad för att få en kontroll av batteriets status. Vid första kontrollen visade sig inget fel så vi satte oss i bilen igen för att åka, men bilen startade inte. Det blev nästan en hel dags väntande på verkstan för att byta till ett nytt batteri. Vilken service vi fick. Trots att de hade andra kunder fick vi hjälp med bytet på några timmar. Det blev inte många mils körning och första campingen vi kom till hade stängt för dagen. Det blev en ställplats utanför en camping som övernattningsplats. Dagen efter sken solen och väderprognosen lovade sol och varmt i tre dagar. Vi letade därför upp en camping i närheten för att kunna få sola några dagar innan vi fortsatte resan norrut. Det blev bara några mils körning till Zeewolde. En camping med alla bekvämligheter och stora pooler. Många fina hus på området som är som ett större koloniområde men med större hus. En del väldigt lyxiga och andra enklare.

Vi fick fint frukostbesök och de var väldigt tama.

Nu fortsätter färden mot Sverige.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monicka - 17 maj 2020 16:04

Även här hemma på Lidingö har vi fina naturområden och promenadvägar. Vi känner att här kan vi hålla distans till folk . Liljekonvaljerna har börjat blomma. Undrar vad detta är för växt? Förutom blommor så växer här även en hel del fruktträd. ...

Av Monicka - 14 maj 2020 23:06

Ja nu är vi uppe i Stockholm några dagar på grund av olika anledningar. Vi har en del saker som inte kan vänta så även om vi helst inte vill resa så är det nödvändigt. Idag hade vi tur med vädret och jag tog en härlig morgonpromenad i Tivoliområdet...

Av Monicka - 10 maj 2020 23:55

Ja det blev en kort visit hem till Lidingö. Vi behövde åka upp för att återfå nycklarna till vår lägenhet som varit uthyrd i 8 månader. Det råkade bli just till valborgsmässoafton och det var inte läge att gå till Ica för att handla upptäckte vi. Det...

Av Monicka - 25 april 2020 15:36

Dagarna går och vi går på våra promenader i skogen. Fler och fler vårtecken visar sig och det går fort framåt. Vissa dagar har vi haft riktig sommar värme och kunnat sitta ute och sola. Grillning på bryggan och altanen har det också blivit. Nu har ...

Av Monicka - 13 april 2020 16:54

Snart har vi gått runt hela området. Vi har en sträcka kvar och någon dag ska vi ta hela sträckan. Vi bor en bit norr om kartan. Igår var vi ute vid tungan och kunde därifrån se var vi bor någonstans. Vy åt ett annat håll från ?tungan? Häromdagen...

Ovido - Quiz & Flashcards